Zoeken in deze blog

Kennismaking en Doelstelling

Mijn naam is Brigitte. Ik ben een vrouw van 51 jaar met dunne-vezelneuropathie ten gevolge van Diabetes type II. De Diabetes is maar een jaar actief geweest. Ik ben hiervan afgekomen door radicaal af te vallen. Bij mij was het moeilijk om de diagnose te stellen, juist doordat ik maar zo kort last van Diabetes gehad heb. Ik heb nu dus latente diabetes zonder medicijnen of dieet. Maar doordat de suikerspiegel binnen normaalwaarden toch nog teveel schommelt sterven mijn zenuwen in handen, voeten, armen en benen geleidelijk af. Ook mijn spieren krijgen dan soms even geen signaal. Ik maak dan ook regelmatig gebruik van rolstoel, scootmobiel en andere hulpmiddelen.

Mijn pijn bevind zich op morfine-niveau. Ik ben allergisch of overgevoelig voor alle reguliere pijnstillers. Ook morfine. Een zenuwblokkade werkt niet omdat ik dan bijna helemaal niet meer kan lopen. TENS-apparaat werkt niet voldoende. Het enige dat op dit moment werkt is cannabis / wiet. Artsen ondersteunen dit ook. Mijn toenmalig zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid weigerde te vergoeden. Zelfs na ingrijpen advocaat. Zij verwezen naar de politiek waar wiet nog onder een gedoogbeleid valt. Ik heb contacten gelegd met de politiek om de wet aan te passen.

In verband met hoge kosten medicinale wiet had de apotheker mij aangeraden de wiet in de coffeeshop te kopen. Dit heb ik jaren gedaan. Dit kostte mij 100 euro in de week. Ik ontving van de bewindvoering 40 euro in de week. Ik verkocht mijn eigen spullen en spullen die ik van anderen krijg om de rest van kosten voor de wiet te dekken en te kunnen eten.

Gelukkig vergoedde de afdeling bijzondere bijstand van de gemeente Leiden/Leiderdorp sinds 13 juli 2010 tot en met 2018 mijn medicinale cannabis.

Ik kom rond van een WAO uitkering na een verleden als verpleegkundige.

Nu, 2019. heeft de politiek alle manieren van vergoeding stopgezet en ben ik opnieuw in strijd met hen om cannabis vergoed te krijgen.

Mijn doelstellingen:

- Medicinale cannabis moet vergoed worden voor mensen die niet zonder kunnen, mits door arts ondersteunt.
- Medicinale cannabis moet gescheiden van het recreatieve gebruik en ook anderszins in de wet komen te staan. Decriminalisering.
- Mensen die medicinaal gebruiken moeten 5 planten thuis kunnen kweken voor eigen gebruik. Of iemand mogen aanwijzen die voor hen kweekt.
- Meer soorten cannabis in de apotheek. Ieder mens reageert uniek. Nu zijn er maar 4 soorten.
- Cannabisolie moet toegestaan worden als geneesmiddel en ook vergoed worden, mits ondersteunt door arts en deze beter werkt dan de cannabis als plant.
- Ook moet cannabisolie voor medicinale indicaties uit het strafrecht.
- Vergoeding voor medicinale cannabis en aanverwante geneesmiddelen moeten vanuit het basispakket via elke zorgverzekeraar verkregen kunnen worden.

Contact:

Voor pers, media, politici, lotgenoten, instellingen en andere geïnteresseerden ben ik uiteraard altijd beschikbaar. Op het logo staat copyright en overtreding zal worden bestraft. Teksten mogen worden overgenomen, mits er een goede aanklikbare bronvermelding bij gegeven staat.


Brigitte


zondag 28 november 2010

Druk bezig met noodkreet

Ik heb al een tijdje niet geschreven. Ik heb het vrij druk. Met de wiet gaat het nog goed. Ik kan alleen niet goed wennen aan de verdamper omdat de werking toch anders is. Het werkt onvoldoende.

Financieel is het een chaos. Zoals ik al vertelde ben ik gehandicapt, zit in de WAO en ik ben gigantisch opgelicht door een jonge vrouw die ik heb geholpen. Ik ben al een tijd bezig om de schuldhulpverlening in te komen. Maar alles zit nogal tegen. Momenteel heb ik erg veel last van mijn gebit. De zorgverzekering vergoed niet. En doordat er ook een schuld staat bij de tandarts vanuit die tijd kan hij mij niet helpen. Ik zal cash moeten betalen bij hem. Ik heb regelmatig veel pijn. Mijn kiezen zijn ontstoken. Ik ben diabeet en hoor goed te eten. Maar dit gaat niet meer. Al een paar jaar niet meer.

Ik heb bijzondere bijstand aangevraagd bij de gemeente, en een aanvullende ziektekostenverzekering, maar dit is afgewezen. Ik ontvang 40 euro leefgeld per week om alles van te doen, maar men kijkt bij de gemeente niet naar schulden maar naar het inkomen. Omdat ik ooit verpleegkundige was toen ik de wao in ging in 1991, is mijn basisinkomen te hoog. Ik val dus meestal tussen wal en schip hierdoor. Uiteraard heb ik een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Zij hebben mij hierop uitgenodigd voor een hoorzitting. Ik ben hier geweest en heb mijn verhaal gedaan. Maar het college gaat hen aanraden dat zij mij niet gaan helpen. Dat staat in de brief die ik deze week ontving. Vanwege mijn hoge basisinkomen.

Ontstekingen in de mond, en vooral op deze schaal, kunnen zelfs levensbedreigend zijn. Ik loop risico op een hartontsteking waarop de dood kan volgen. Ik ben net begonnen met leven en voel mij sinds een jaar of twee net gelukkig. Ik ben van plan om nog heel lang te leven. Ik laat het hier dus niet bij zitten en vecht door. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb dus een blog opgezet waarop ik hulp vraag aan Nederland.

http://noodkreet.blogspot.com/

Ik hoop dat er veel mensen zijn met een goed hart die dit gaan lezen.

4 opmerkingen:

 1. hai Vlindertje
  ik heb je verhaal gelezen omdat ik een lotgenoot ben(wel met een andere ziekte) en op zoek was naar advies betreft vergoeding van mediwiet.
  ik heb sinds 1993 multiple sclerose en heb altijd wiet gerookt.
  dit heb ik altijd zelf betaald, want ik voorzag een lange moeilijke weg om vergoeding te krijgen.ik heb in een coffeeshop in haarlem jaren een mediwietpas kunnen gebruiken maar dat kan niet meer (ik kreeg 50% korting met de pas)
  dus. maar nu heb ik geen geld (in schuldhulp door eigen onderneming)en mijn verzekeraar de friesland verbaasde me door te zeggen dat ik vergoeding zal krijgen tot 850euro per jaar- oke! niet kostendekkend maar zeker, beter dan niets!- als ik een medische verklaring van de huisarts heb. die is verstrekt maar. nu is het antwoord van de verzekeringsarts: ga eerst maar de reguliere medicatie gebruiken, als dat niet helpt dan vergoeden we cannabis.
  .. wordt vervolgd..
  nou ja. ik wilde dit delen met je. als lotgenoot eigenlijk. omdat we een beetje met dezelfde dingen geconfronteerd worden.
  wao, mediwiet financiele situatie,scootmobiel, gemeente, enzo
  veel sterkte en geluk met alles
  groeten, sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier vind je info over hoe je olie kan maken van planten. De handel gooit veel knipafval weg, daar kan ook olie uit gehaald worden. http://phoenixtears.ca/
  Het verbieden vind ik mensonwaardig en gebaseerd op pure leugens.
  Plant je wietplantjes op balkon, of bij iemand thuis in de tuin. De beste bemesting is visafval die je onder in de pot doet.Ook de blaadjes kan je rauw eten in je salade. Het is niet alleen de stoffen die je high of stoned maken die geneeskrachtig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://nu.pvda.nl/berichten/2012/03/Een-goed-drugsbeleid-vraagt-om-maatwerk.html
  De politiek is alweer ermee bezig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De politiek zal altijd wel bezig blijven. Gedoogbeleid vraagt gewoon om discussies. Maar waar gesproken wordt is dynamiek en waar dynamiek is veranderen dingen

  BeantwoordenVerwijderen