Zoeken in deze blog

Kennismaking en Doelstelling

Mijn naam is Brigitte. Ik ben een vrouw van 51 jaar met dunne-vezelneuropathie ten gevolge van Diabetes type II. De Diabetes is maar een jaar actief geweest. Ik ben hiervan afgekomen door radicaal af te vallen. Bij mij was het moeilijk om de diagnose te stellen, juist doordat ik maar zo kort last van Diabetes gehad heb. Ik heb nu dus latente diabetes zonder medicijnen of dieet. Maar doordat de suikerspiegel binnen normaalwaarden toch nog teveel schommelt sterven mijn zenuwen in handen, voeten, armen en benen geleidelijk af. Ook mijn spieren krijgen dan soms even geen signaal. Ik maak dan ook regelmatig gebruik van rolstoel, scootmobiel en andere hulpmiddelen.

Mijn pijn bevind zich op morfine-niveau. Ik ben allergisch of overgevoelig voor alle reguliere pijnstillers. Ook morfine. Een zenuwblokkade werkt niet omdat ik dan bijna helemaal niet meer kan lopen. TENS-apparaat werkt niet voldoende. Het enige dat op dit moment werkt is cannabis / wiet. Artsen ondersteunen dit ook. Mijn toenmalig zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid weigerde te vergoeden. Zelfs na ingrijpen advocaat. Zij verwezen naar de politiek waar wiet nog onder een gedoogbeleid valt. Ik heb contacten gelegd met de politiek om de wet aan te passen.

In verband met hoge kosten medicinale wiet had de apotheker mij aangeraden de wiet in de coffeeshop te kopen. Dit heb ik jaren gedaan. Dit kostte mij 100 euro in de week. Ik ontving van de bewindvoering 40 euro in de week. Ik verkocht mijn eigen spullen en spullen die ik van anderen krijg om de rest van kosten voor de wiet te dekken en te kunnen eten.

Gelukkig vergoedde de afdeling bijzondere bijstand van de gemeente Leiden/Leiderdorp sinds 13 juli 2010 tot en met 2018 mijn medicinale cannabis.

Ik kom rond van een WAO uitkering na een verleden als verpleegkundige.

Nu, 2019. heeft de politiek alle manieren van vergoeding stopgezet en ben ik opnieuw in strijd met hen om cannabis vergoed te krijgen.

Mijn doelstellingen:

- Medicinale cannabis moet vergoed worden voor mensen die niet zonder kunnen, mits door arts ondersteunt.
- Medicinale cannabis moet gescheiden van het recreatieve gebruik en ook anderszins in de wet komen te staan. Decriminalisering.
- Mensen die medicinaal gebruiken moeten 5 planten thuis kunnen kweken voor eigen gebruik. Of iemand mogen aanwijzen die voor hen kweekt.
- Meer soorten cannabis in de apotheek. Ieder mens reageert uniek. Nu zijn er maar 4 soorten.
- Cannabisolie moet toegestaan worden als geneesmiddel en ook vergoed worden, mits ondersteunt door arts en deze beter werkt dan de cannabis als plant.
- Ook moet cannabisolie voor medicinale indicaties uit het strafrecht.
- Vergoeding voor medicinale cannabis en aanverwante geneesmiddelen moeten vanuit het basispakket via elke zorgverzekeraar verkregen kunnen worden.

Contact:

Voor pers, media, politici, lotgenoten, instellingen en andere geïnteresseerden ben ik uiteraard altijd beschikbaar. Op het logo staat copyright en overtreding zal worden bestraft. Teksten mogen worden overgenomen, mits er een goede aanklikbare bronvermelding bij gegeven staat.


Brigitte


dinsdag 20 juli 2010

De eerste ervaringen met cannabisthee

De afgelopen dagen heb ik cannabisthee geprobeerd. Tot nog toe rookte ik de wiet altijd. En een voorwaarde van de vergoeding van de cannabis was dat ik het in theevorm tot mij ging nemen. In theevorm werkt het veel minder goed voor mij. Ik ben naar de huisarts geweest en hij zei dat dit heel goed mogelijk is. Als ik cannabis inneem via thee dan wordt het via de maag en darmen afgebroken en in de bloedbaan gebracht. Dit is veel minder direct dan ik gewend was via roken. Bij roken komt het direct via de longblaasjes in het bloed terecht. En dat gaat veel sneller en effectiever. Hij raad een Vulcano verdamper aan. Ik heb geinformeerd bij de apotheek en de prijs is nogal hoog. 300 euro. Ik ga morgen naar de gemeente bellen om te verzoeken of ze deze ook via de bijzondere bijstand kunnen vergoeden. Vandaag was mijn contactpersoon afwezig.

Daarnaast heb ik een bevestigingsbrief van de vaste kamercommissie van de tweede kamer ontvangen dat mijn brief van vorige week ontvangen is.

3 opmerkingen:

  1. Mevr ik heb net als u een hele zware weg achter de rug,het is me uit eindelijk gelukt met de hulp van mijn zorg verzekeraar en anestesioloog om mijn leven weer op te paken.Ik krijg ongeveer 150gr per maand vergoed.Nu ik net denk uit gestreden te zijn krijg ik van bedrocan in eens een hele andere soort (gewoon troep op 90gram 9 gram blad en afval terwijl toen ik het nog met mijn spaar centjes betaalde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lukt me niet om u makkelijk te woord te staan kon net niet verder met mij. Verhaal maar als u dat wil zou ik u mijn hele verhaal willen vertellen mijn weg naar de vergoeding mijn probleem met bedrocan,ik zou in amsterdam ook een stichting willen beginnen.En als u de cannabis consumeert gelden er hele andere regels ik ben nu al 6 jaar bezig ik denk dat ik hoog waardige olie maak ik zou u natuurlijk wat kunnen opsturen zodat u dat na kunt kijken .In iedergeval zou ik graag met u in gesprek willen ik verzeker u dat mijn bedoelingen eerbaar zijn en een beetje idialistish(sorry voor de spelling)ik ben van surinaams hindoestaans afkomst als dat voor u geen probleem is zou u mij kunnen beelen op het nm van mijn vriendin dat is 0641439081 .hopend op een reactie(natuurlijk zullen de gesprekken op mijn kosten plaats vinden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De werking van eten ,drinken is totaal iets anders dan het rooken.Wat raar dat u word verteld hoe u het medicijn moet gebriuiken,het gaat er toch om dat u de juiste verlichting krijgt.als je de olie consumeert door middel van drinken heb je veel grotere hoeveel heden nodig.Bv de olie die ik gebruik staat gelijk aan 10 jointjes maar als ik wil slapen moet ik een jointje roken.Het middel is zo divers en kan voor zoveel en op zoveel manieren gebruikt worden.Mischien is roken wel het beste voor u zo een beslissing kunt allen u maken .Natuurlijk heb ik diep respect voor de ambtenaar die deze beslising heeft genomen want het is geen populare.Ik denk nog stedds dat een hele goeie anestisioloog met een betrokke verzekeraar(ze zijn er echt) de basis is.natuurlijk is gedult een must het is ineen ieder die dit product medicinaal nodig heeft belang dat elk geval serieues behandelt word zodat er niet in eens een verhaal over misbruik van het systeem plaats vind.Zo iets zou de verzekeraars onder druk zeten(on!nodig)

    BeantwoordenVerwijderen