Zoeken in deze blog

Kennismaking en Doelstelling

Mijn naam is Brigitte. Ik ben een vrouw van 51 jaar met dunne-vezelneuropathie ten gevolge van Diabetes type II. De Diabetes is maar een jaar actief geweest. Ik ben hiervan afgekomen door radicaal af te vallen. Bij mij was het moeilijk om de diagnose te stellen, juist doordat ik maar zo kort last van Diabetes gehad heb. Ik heb nu dus latente diabetes zonder medicijnen of dieet. Maar doordat de suikerspiegel binnen normaalwaarden toch nog teveel schommelt sterven mijn zenuwen in handen, voeten, armen en benen geleidelijk af. Ook mijn spieren krijgen dan soms even geen signaal. Ik maak dan ook regelmatig gebruik van rolstoel, scootmobiel en andere hulpmiddelen.

Mijn pijn bevind zich op morfine-niveau. Ik ben allergisch of overgevoelig voor alle reguliere pijnstillers. Ook morfine. Een zenuwblokkade werkt niet omdat ik dan bijna helemaal niet meer kan lopen. TENS-apparaat werkt niet voldoende. Het enige dat op dit moment werkt is cannabis / wiet. Artsen ondersteunen dit ook. Mijn toenmalig zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid weigerde te vergoeden. Zelfs na ingrijpen advocaat. Zij verwezen naar de politiek waar wiet nog onder een gedoogbeleid valt. Ik heb contacten gelegd met de politiek om de wet aan te passen.

In verband met hoge kosten medicinale wiet had de apotheker mij aangeraden de wiet in de coffeeshop te kopen. Dit heb ik jaren gedaan. Dit kostte mij 100 euro in de week. Ik ontving van de bewindvoering 40 euro in de week. Ik verkocht mijn eigen spullen en spullen die ik van anderen krijg om de rest van kosten voor de wiet te dekken en te kunnen eten.

Gelukkig vergoedde de afdeling bijzondere bijstand van de gemeente Leiden/Leiderdorp sinds 13 juli 2010 tot en met 2018 mijn medicinale cannabis.

Ik kom rond van een WAO uitkering na een verleden als verpleegkundige.

Nu, 2019. heeft de politiek alle manieren van vergoeding stopgezet en ben ik opnieuw in strijd met hen om cannabis vergoed te krijgen.

Mijn doelstellingen:

- Medicinale cannabis moet vergoed worden voor mensen die niet zonder kunnen, mits door arts ondersteunt.
- Medicinale cannabis moet gescheiden van het recreatieve gebruik en ook anderszins in de wet komen te staan. Decriminalisering.
- Mensen die medicinaal gebruiken moeten 5 planten thuis kunnen kweken voor eigen gebruik. Of iemand mogen aanwijzen die voor hen kweekt.
- Meer soorten cannabis in de apotheek. Ieder mens reageert uniek. Nu zijn er maar 4 soorten.
- Cannabisolie moet toegestaan worden als geneesmiddel en ook vergoed worden, mits ondersteunt door arts en deze beter werkt dan de cannabis als plant.
- Ook moet cannabisolie voor medicinale indicaties uit het strafrecht.
- Vergoeding voor medicinale cannabis en aanverwante geneesmiddelen moeten vanuit het basispakket via elke zorgverzekeraar verkregen kunnen worden.

Contact:

Voor pers, media, politici, lotgenoten, instellingen en andere geïnteresseerden ben ik uiteraard altijd beschikbaar. Op het logo staat copyright en overtreding zal worden bestraft. Teksten mogen worden overgenomen, mits er een goede aanklikbare bronvermelding bij gegeven staat.


Brigitte


zaterdag 26 juni 2010

Wat kost het roken van wiet

Door de hoge kosten die het met zich meebrengt om elke week wiet te moeten kopen ben ik in de schulden geraakt. Ik zit door een combinatie van problemen sinds 1991 in de WAO voor 80 tot 100% en moet rondkomen van een WAO uitkering die niet zo hoog is. Maar dit was tot het moment dat ik wiet ging gebruiken prima te doen en ik kon goed leven en ook sparen. Ik redde mij goed.

Wat kost dat nu, zou u misschien denken. Nou, ik ga daar niet geheimzinnig over doen. Ik ga twee keer per week naar de coffeeshop en koop per week voor ongeveer 90 a 100 euro wiet. Wiet kost, afhankelijk van de soort, tussen de 8 en de 12 euro per gram. Ik rook niet extreem veel. Vergeleken met andere pijnpatienten is het best nog wel weinig. Daarnaast moet ik shag kopen om het doorheen te mengen.

De biologische soort wiet werkt bij mij het beste. Er zijn een aantal soorten wiet op de markt, bijvoorbeeld, white widow, K2, nr1, haze, bubblegum, citral, nevel haze, orange but, skunk, thai wiet, blueberry, purple, shiva, joop, kabouters, enz, enz. En elke soort heeft een andere werking. Wat bij de ene pijnpatient werkt hoeft bij de ander niet te werken. Dat is heel persoonlijk. Daarom is het ook best wel lastig dat de medicinale wiet vanuit de apotheek maar in ongeveer 3 a 4 soorten te verkrijgen is. Dat kan voor een aantal patienten toch wel betekenen dat ze in de apotheek niet de wiet kunnen vinden die werkt. Ik wil dan ook zeker pleiten voor een groter aanbod aan soorten vanuit de medicinale wietkweek.

Vlindertje

1 opmerking:

  1. Ik heb hier een leuke video over dit onderwerp,
    What if cannabis cured cancer: http://www.megavideo.com/?v=MD110DE3

    BeantwoordenVerwijderen