Zoeken in deze blog

Kennismaking en Doelstelling

Mijn naam is Brigitte. Ik ben een vrouw van 51 jaar met dunne-vezelneuropathie ten gevolge van Diabetes type II. De Diabetes is maar een jaar actief geweest. Ik ben hiervan afgekomen door radicaal af te vallen. Bij mij was het moeilijk om de diagnose te stellen, juist doordat ik maar zo kort last van Diabetes gehad heb. Ik heb nu dus latente diabetes zonder medicijnen of dieet. Maar doordat de suikerspiegel binnen normaalwaarden toch nog teveel schommelt sterven mijn zenuwen in handen, voeten, armen en benen geleidelijk af. Ook mijn spieren krijgen dan soms even geen signaal. Ik maak dan ook regelmatig gebruik van rolstoel, scootmobiel en andere hulpmiddelen.

Mijn pijn bevind zich op morfine-niveau. Ik ben allergisch of overgevoelig voor alle reguliere pijnstillers. Ook morfine. Een zenuwblokkade werkt niet omdat ik dan bijna helemaal niet meer kan lopen. TENS-apparaat werkt niet voldoende. Het enige dat op dit moment werkt is cannabis / wiet. Artsen ondersteunen dit ook. Mijn toenmalig zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid weigerde te vergoeden. Zelfs na ingrijpen advocaat. Zij verwezen naar de politiek waar wiet nog onder een gedoogbeleid valt. Ik heb contacten gelegd met de politiek om de wet aan te passen.

In verband met hoge kosten medicinale wiet had de apotheker mij aangeraden de wiet in de coffeeshop te kopen. Dit heb ik jaren gedaan. Dit kostte mij 100 euro in de week. Ik ontving van de bewindvoering 40 euro in de week. Ik verkocht mijn eigen spullen en spullen die ik van anderen krijg om de rest van kosten voor de wiet te dekken en te kunnen eten.

Gelukkig vergoedde de afdeling bijzondere bijstand van de gemeente Leiden/Leiderdorp sinds 13 juli 2010 tot en met 2018 mijn medicinale cannabis.

Ik kom rond van een WAO uitkering na een verleden als verpleegkundige.

Nu, 2019. heeft de politiek alle manieren van vergoeding stopgezet en ben ik opnieuw in strijd met hen om cannabis vergoed te krijgen.

Mijn doelstellingen:

- Medicinale cannabis moet vergoed worden voor mensen die niet zonder kunnen, mits door arts ondersteunt.
- Medicinale cannabis moet gescheiden van het recreatieve gebruik en ook anderszins in de wet komen te staan. Decriminalisering.
- Mensen die medicinaal gebruiken moeten 5 planten thuis kunnen kweken voor eigen gebruik. Of iemand mogen aanwijzen die voor hen kweekt.
- Meer soorten cannabis in de apotheek. Ieder mens reageert uniek. Nu zijn er maar 4 soorten.
- Cannabisolie moet toegestaan worden als geneesmiddel en ook vergoed worden, mits ondersteunt door arts en deze beter werkt dan de cannabis als plant.
- Ook moet cannabisolie voor medicinale indicaties uit het strafrecht.
- Vergoeding voor medicinale cannabis en aanverwante geneesmiddelen moeten vanuit het basispakket via elke zorgverzekeraar verkregen kunnen worden.

Contact:

Voor pers, media, politici, lotgenoten, instellingen en andere geïnteresseerden ben ik uiteraard altijd beschikbaar. Op het logo staat copyright en overtreding zal worden bestraft. Teksten mogen worden overgenomen, mits er een goede aanklikbare bronvermelding bij gegeven staat.


Brigitte


zaterdag 26 juni 2010

Mijn leven met wiet

Toen ik besloten had om wiet te gaan roken tegen de neurologische pijnen is mijn wereld er anders uit gaan zien. Ik kon weer wat lopen. De neuropathie zorgt er namelijk ook voor dat de zenuwen de signalen naar de spieren soms niet goed meer doorgeven. Ik had wel een rolstoel gekregen van de gemeente en een scootmobiel waarmee ik mij buiten kon voortbewegen. Dat is voor mij een zegen geweest. Ik kon de wereld weer in. Zelfstandig.

De pijnarts stelde mij voor om toch een zenuwblokkade te proberen in de rug om de zenuwen in de voeten uit te schakelen. Ik ben hier op ingegaan. Wiet heeft namelijk ook veel bijwerkingen, zoals concentratieproblemen, je stoned voelen, en ik voel mij er elke dag lichamelijk ziek van.

Ik heb toen een proefblokkade gehad en het resultaat was op zich wel goed. de pijn was draaglijker, maar ik kon niet meer lopen. Ik liep op watten en de spieren kregen de signalen niet goed meer door. Dus ik zou in een rolstoel moeten blijven zitten. Daarnaast zou ik elke drie maanden een vier nieuwe zenuwblokkades moeten laten zetten. Twee in de rug voor beide benen, en twee in de nek voor beide armen. Aangezien ik pas 42 ben en weinig meer zou kunnen met de zenuwblokkades in mijn lichaam heb ik besloten toch het roken van wiet voort te zetten.

Dit is een goede beslissing geweest. Ik rook nu enkele jaren wiet en ik kan vrij goed functioneren. Ik kan bijna alles zelf doen.

Bij neuopathie in de voeten hoort ook dekenintolerantie. Ik kan niets op mijn voeten verdragen. Geen dekens, lakens en dergelijke, maar ook sokken en schoenen doen pijn. Dankzij de wiet kan ik op schoenen naar buiten toe. En dat is bijvoorbeeld in de winter wel erg handig. Binnen loop ik altijd op teenslippers.

Soms heb ik even te weinig wiet in huis. Dan merk ik gelijk dat de pijn flink opkomt en amper meer te dragen is. Mijn handen gaan verkrampen en ik kan ze niet meer gebruiken. Ik kan niet meer op de voeten staan en ben rolstoelgebonden. Na het roken van wat wiet sta ik weer op en ga de wereld weer in. Ik ben zo gelukkig met het bestaan van deze plant. Mijn leven is goed dankzij het bestaan hiervan. Ik kan leven.

Vlindertje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten