Zoeken in deze blog

Kennismaking en Doelstelling

Mijn naam is Brigitte. Ik ben een vrouw van 51 jaar met dunne-vezelneuropathie ten gevolge van Diabetes type II. De Diabetes is maar een jaar actief geweest. Ik ben hiervan afgekomen door radicaal af te vallen. Bij mij was het moeilijk om de diagnose te stellen, juist doordat ik maar zo kort last van Diabetes gehad heb. Ik heb nu dus latente diabetes zonder medicijnen of dieet. Maar doordat de suikerspiegel binnen normaalwaarden toch nog teveel schommelt sterven mijn zenuwen in handen, voeten, armen en benen geleidelijk af. Ook mijn spieren krijgen dan soms even geen signaal. Ik maak dan ook regelmatig gebruik van rolstoel, scootmobiel en andere hulpmiddelen.

Mijn pijn bevind zich op morfine-niveau. Ik ben allergisch of overgevoelig voor alle reguliere pijnstillers. Ook morfine. Een zenuwblokkade werkt niet omdat ik dan bijna helemaal niet meer kan lopen. TENS-apparaat werkt niet voldoende. Het enige dat op dit moment werkt is cannabis / wiet. Artsen ondersteunen dit ook. Mijn toenmalig zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid weigerde te vergoeden. Zelfs na ingrijpen advocaat. Zij verwezen naar de politiek waar wiet nog onder een gedoogbeleid valt. Ik heb contacten gelegd met de politiek om de wet aan te passen.

In verband met hoge kosten medicinale wiet had de apotheker mij aangeraden de wiet in de coffeeshop te kopen. Dit heb ik jaren gedaan. Dit kostte mij 100 euro in de week. Ik ontving van de bewindvoering 40 euro in de week. Ik verkocht mijn eigen spullen en spullen die ik van anderen krijg om de rest van kosten voor de wiet te dekken en te kunnen eten.

Gelukkig vergoedde de afdeling bijzondere bijstand van de gemeente Leiden/Leiderdorp sinds 13 juli 2010 tot en met 2018 mijn medicinale cannabis.

Ik kom rond van een WAO uitkering na een verleden als verpleegkundige.

Nu, 2019. heeft de politiek alle manieren van vergoeding stopgezet en ben ik opnieuw in strijd met hen om cannabis vergoed te krijgen.

Mijn doelstellingen:

- Medicinale cannabis moet vergoed worden voor mensen die niet zonder kunnen, mits door arts ondersteunt.
- Medicinale cannabis moet gescheiden van het recreatieve gebruik en ook anderszins in de wet komen te staan. Decriminalisering.
- Mensen die medicinaal gebruiken moeten 5 planten thuis kunnen kweken voor eigen gebruik. Of iemand mogen aanwijzen die voor hen kweekt.
- Meer soorten cannabis in de apotheek. Ieder mens reageert uniek. Nu zijn er maar 4 soorten.
- Cannabisolie moet toegestaan worden als geneesmiddel en ook vergoed worden, mits ondersteunt door arts en deze beter werkt dan de cannabis als plant.
- Ook moet cannabisolie voor medicinale indicaties uit het strafrecht.
- Vergoeding voor medicinale cannabis en aanverwante geneesmiddelen moeten vanuit het basispakket via elke zorgverzekeraar verkregen kunnen worden.

Contact:

Voor pers, media, politici, lotgenoten, instellingen en andere geïnteresseerden ben ik uiteraard altijd beschikbaar. Op het logo staat copyright en overtreding zal worden bestraft. Teksten mogen worden overgenomen, mits er een goede aanklikbare bronvermelding bij gegeven staat.


Brigitte


zaterdag 26 juni 2010

Ik voel mij rijk ondanks dat ik geen cent heb

Zoals u in voorgaande berichten gelezen heeft is het voor mij hard vechten om als chronisch pijnpatient met afstervende zenuwen, vaak in een rolstoel, mijzelf staande te houden. Honger is voor mij geen vreemd begrip meer en ik heb geen kledingstuk meer zonder gaten. Kleding kan ik uiteraard niet kopen. Ik ben mijn vriendinnen dan ook zeer dankbaar voor al hun hulp. Af en toe krijg ik een tas met voeding toegeschoven of een broek. Ik kan ook altijd terecht als ik even mijn hart wil luchten of als ik even een ontspannen praatje of spelletje wil spelen.

Mijn huis is momenteel een chaos. Energie om het bij te houden heb ik eigenlijk niet. Ik ben de hele dag bezig om geld voor de wiet bij elkaar te krijgen en de minimale levensbehoeften. En dan bedoel ik ook echt minimaal. Ik kan geen hulp in de huishouding krijgen omdat er ook een schuld van een eerdere periode staat die veroorzaakt is door een jonge vrouw die ik geholpen heb die al mijn spaargeld heeft verkwist, mijn inkomen opmaakte en mij met veel schulden heeft achtergelaten. Ik ben opgelicht, gechanteerd en helemaal de grond in gedrukt. Ik ga hier verder niet op in. Dit is een hele andere kwestie dan waar ik het op deze blog wil hebben. Maar dit is er ook nog bijgekomen, voor de tijd dat Chris uit de hemel is gezonden om mij te komen helpen. Ik ben namelijk een vrouw die zelf niet kan liegen en leugens ook niet snel doorziet bij anderen. Dit is een kermerk van mijn vorm van autisme (asperger) en ik heb een goed hart om andere mensen te helpen. Mijn liefde en naïeviteit heeft mij in deze problemen gebracht.

Maar deze periode ligt achter mij en ik ben een nieuw leven begonnen. En hoe hard ik ook dagelijks moet vechten voor mijn bestaan, ik ben gelukkig. Sommige lessen die je van God krijgt zijn wel erg duur, maar ik heb er veel van geleerd en heb nu een flink aantal extra tools in mijn rugtas der wijsheid, kennis en levenservaring meegekregen. Vaak kan je niet voorkomen dat vervelende dingen gebeuren maar je kan er wel mee leren omgaan. En dat is ook wat ik doe. Ik ben, ondanks dat ik geen cent bezit, een rijk mens.

Vlindertje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten