Zoeken in deze blog

Kennismaking en Doelstelling

Mijn naam is Brigitte. Ik ben een vrouw van 51 jaar met dunne-vezelneuropathie ten gevolge van Diabetes type II. De Diabetes is maar een jaar actief geweest. Ik ben hiervan afgekomen door radicaal af te vallen. Bij mij was het moeilijk om de diagnose te stellen, juist doordat ik maar zo kort last van Diabetes gehad heb. Ik heb nu dus latente diabetes zonder medicijnen of dieet. Maar doordat de suikerspiegel binnen normaalwaarden toch nog teveel schommelt sterven mijn zenuwen in handen, voeten, armen en benen geleidelijk af. Ook mijn spieren krijgen dan soms even geen signaal. Ik maak dan ook regelmatig gebruik van rolstoel, scootmobiel en andere hulpmiddelen.

Mijn pijn bevind zich op morfine-niveau. Ik ben allergisch of overgevoelig voor alle reguliere pijnstillers. Ook morfine. Een zenuwblokkade werkt niet omdat ik dan bijna helemaal niet meer kan lopen. TENS-apparaat werkt niet voldoende. Het enige dat op dit moment werkt is cannabis / wiet. Artsen ondersteunen dit ook. Mijn toenmalig zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid weigerde te vergoeden. Zelfs na ingrijpen advocaat. Zij verwezen naar de politiek waar wiet nog onder een gedoogbeleid valt. Ik heb contacten gelegd met de politiek om de wet aan te passen.

In verband met hoge kosten medicinale wiet had de apotheker mij aangeraden de wiet in de coffeeshop te kopen. Dit heb ik jaren gedaan. Dit kostte mij 100 euro in de week. Ik ontving van de bewindvoering 40 euro in de week. Ik verkocht mijn eigen spullen en spullen die ik van anderen krijg om de rest van kosten voor de wiet te dekken en te kunnen eten.

Gelukkig vergoedde de afdeling bijzondere bijstand van de gemeente Leiden/Leiderdorp sinds 13 juli 2010 tot en met 2018 mijn medicinale cannabis.

Ik kom rond van een WAO uitkering na een verleden als verpleegkundige.

Nu, 2019. heeft de politiek alle manieren van vergoeding stopgezet en ben ik opnieuw in strijd met hen om cannabis vergoed te krijgen.

Mijn doelstellingen:

- Medicinale cannabis moet vergoed worden voor mensen die niet zonder kunnen, mits door arts ondersteunt.
- Medicinale cannabis moet gescheiden van het recreatieve gebruik en ook anderszins in de wet komen te staan. Decriminalisering.
- Mensen die medicinaal gebruiken moeten 5 planten thuis kunnen kweken voor eigen gebruik. Of iemand mogen aanwijzen die voor hen kweekt.
- Meer soorten cannabis in de apotheek. Ieder mens reageert uniek. Nu zijn er maar 4 soorten.
- Cannabisolie moet toegestaan worden als geneesmiddel en ook vergoed worden, mits ondersteunt door arts en deze beter werkt dan de cannabis als plant.
- Ook moet cannabisolie voor medicinale indicaties uit het strafrecht.
- Vergoeding voor medicinale cannabis en aanverwante geneesmiddelen moeten vanuit het basispakket via elke zorgverzekeraar verkregen kunnen worden.

Contact:

Voor pers, media, politici, lotgenoten, instellingen en andere geïnteresseerden ben ik uiteraard altijd beschikbaar. Op het logo staat copyright en overtreding zal worden bestraft. Teksten mogen worden overgenomen, mits er een goede aanklikbare bronvermelding bij gegeven staat.


Brigitte


zaterdag 26 juni 2010

Bewindvoering, eigen spullen verkopen en voedselbank

Dankzij Chris, mijn mantelzorger, ben ik weer aardig aan het opknappen. Ik heb bewindvoering aangevraagd en dit is toegewezen door de rechter. OBIN bewindvoering beheert nu mijn administatie. Wat niet makkelijk is met al mijn schulden. En nu ben ik net gestart met het minnelijk traject richting schuldhulpverlening.

Ik heb een WAO uitkering die naar de bewindvoering gaat. Ik krijg van de bewindvoering 50 euro leefgeld in de week. En zoals ik al eerder vertelde kost de wiet mij 100 euro in de week. Ik kom dus elke week 50 euro te kort om de medicijnen te kunnen kopen, en dan spreek ik nog niet eens over andere kosten, zoals voeding, kleding, verzorgingsartikelen, enz.

Ik heb een WAO uitkering omdat ik niet in staat ben om te werken. En daar sta ik ook achter. Maar ik ben nu wel gedwongen, door deze hele toestand, om zelf geld bij te verdienen om mijn medicijnen en dergelijke te kunnen bekostigen. Ik ben dus nu al mijn eigen spullen aan het verkopen en krijg ook spullen van andere mensen die ik mag verkopen, waarvan ik de opbrengst mag houden. God, zegen deze mensen met zo'n mooi hart. Mocht u dit lezen en denken, ik heb ook nog wel spullen over die wat waard zijn, zoals boeken, technische apparatuur, cd's, dvd,s stereoapparatuur, camera's en dergelijke, benader mij gerust. Ik ben dankbaar voor alles wat mij geschonken wordt. En ik heb al gemerkt dat er veel mensen op aarde zijn met een prachtig liefdevol hart. Die ogen zijn geopend door mijn mantelzorger Chris. En ook daar ben ik dankbaar voor.

Maar mijn leven bestaat dus uit geld verzamelen om in leven te kunnen blijven. Omdat dit lang niet altijd goed werkt en ik toch wel heel vaak echt honger had heb ik hulp aangevraagd bij de voedselbank. Gelukkig ben ik daar toegelaten en nu mag ik elke week een voedselpakket ophalen. Dit zijn vrijwilligers die deze voedselbank runnen. Weer een groep met engelen op aarde ontmoet. De allereerste keer dat ik daar kwam heb ik echt zitten huilen van ontroering en geluk in mijn scootmobiel. Ik was zo verschrikkelijk dankbaar. Ik wist niet meer wat ik moest zeggen. Ik kon alleen nog maar huilen. En nu haal ik iedere week zo'n kerstpakket op. Zo noem ik dat meestal. Ik ben dankbaar. Het is toch een prachtige aanvulling op de voeding die ik als mens, en diabeet, nodig heb. Ik heb nog wel honger, maar veel minder vaak en veel minder heftig dan voor die tijd. Ik ben gelukkig.

Vlindertje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten